‘Türkiye, Tüm Önlemleri Alacak’

Alper CoşkunTurkishNY.com haber portalinden edinilen bilgiye göre, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen “Azerbaycan Halk Cumhuriyeti ve Kafkas İslam Ordusu” adlı uluslararası konferansa katılan Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun, konferans sonrasında gazetecilere verdiği demeçte Ermeni soykırımına değindi.

APA’nın haberine göre iki yıl sonra Ermenilerin, Ermeni soykırımının 100. Yıldönümünü anacaklarını söyleyen Coşkun, Türkiye’nin, Ermenistan’ın ve Ermeni diasporasının bu bağlamdaki adımlarını engellemek üzere tüm gerekli önlemleri alacağını belirtti.

Coşkun, “İki yıl sonra Türkiye, Gelibolu Savaşının 100. yıldönümünü anacak. Bu, uydurma bir şey değil, gerçekten yaşanan olayların yıldönümüdür. Ermeniler önceden de asılsız iddialar gündeme getirdiler ve bu tür iddiaların, gelecekte de yapılması bekleniyor. Ne yazık ki Ermenistan’ın devlet ideolojisi, 1915 olayları uydurmasına dayanıyor. Azerbaycan ve Türkiye tarafından teklif edildiği üzere tüm tarihi gerçeklerin, arşiv materyalleri esas alınarak araştırılacağını umut ediyorum” şeklinde konuştu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *