Ani’nin yer altı sırları tartışıldı

ԱնիKars’taki Kafkas Üniversitesi’ndeki Uluslararası Ani Sempozyumu’na katılan tarih araştırmacısı Sezai Yazıcı ‘Ani’nin Yeraltı Sırları’ başlıklı sunum yaptı.
Kars’taki Kafkas Üniversitesi’ndeki Uluslararası Ani Sempozyumu’na katılan tarih araştırmacısı Sezai Yazıcı ‘Ani’nin Yeraltı Sırları’ başlıklı sunum yaptı. Anadolu’daki en eski medeniyetlerden Ani antik kentini anlatan Yazıcı “Ani’de gizli su kanalları, keşfedilmemiş keşiş hücreler, devasa dehlizler, çatallaşan geçitler, akıl almaz tuzaklar, ucu olmayan tüneller, niçin yapıldığı anlaşılmayan oyuklar var” dedi. Kafkas Üniversitesi tarafından ilk kez düzenlenen Uluslararası Ani/Kars Sempozyumuna akademisyen, araştırmacı ve öğrenciler katıldı.

ÇALIŞMA YAPILMALI

Sempozyuma katılan tarih araştırmacısı Sezai Yazıcı, Ani’de 823 yeraltı yapısı ve mağara bulunduğunu, tünel ve geçitlerinin uzunluğunun 500 metrenin üzerinde olduğunu ifade etti. Türkiye- Ermenistan sınırındaki Ani yeraltı yapı ve mağaralarının konut olarak da kullanıldığına söyleyen Yazıcı “Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca yeraltı yapılarının işaretleme çalışmaları başlanılmalıdır” dedi.

DHA
http://www.taraf.com.tr/haber-yazdir-162207.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *