Büyük şair ve yazar Hovhannes Tumanyan’ın doğum günü 19 Şubat’ta başlayan «Tumanyan Ayı» etkinlikleri özetlendi. ″Tüm Dünya Ermenileri Şairi″ lakaplı şairin 145. Doğum yılı etkinlikleri arasında «Çok çocuklu aile babası Hovhannes Tumanyan profili», «Hovhannes Tumanyan’ın çocukları», «Benim Tumanyan’ım» temalı bilimsel okumaları gerçekleştirildi. Bu etkinliklere, iki yaş kategorisinde olmak üzere 40 aşkın devlet okulununun 8-12. sınıf öğrencileri katıldılar.
Yerevan Belediyesi Enformasyon ve Halkla İlişkiler Dairesinden verilen bilgiye göre; «Tumanyan Ayı» etkinliklerinin özetlendiği gün, 6’sı birinci, ikinci ve üçüncü derecede olmak üzere 10 okuma etkinliği, teşvik ödlü kazandı. Kent düzeyinde etkinlikler düzenleyen okullar Yerevan Belediyesinin teşekkürnameleriyle ödüllendirildiler. Öğrecilere ve okul müdürlerine ödüller Yerevan Belediyesi Milli Eğitim Dairesi Bşk. Gayane Soghomonyan tarafından sunuldu.
«Tumanyan Ayı» esnasında Hovhannes Tumanyan’ın adını taşıyan okul, ev-müze yanısıra Yerevan Belediyesi Milli Eğitim Dairesi işbirliği çerçevesinde edebiyat ve müzik etkinlikleri, yazarlarla buluşma ve v.b. etkinlikler gerçekleştirildi. Şairin 145. doğum yılı etkinliklerine başkentin anaokulları da katıldılar, açık dersler gerçekleştirildi. En iyi açık dersleri gerçekleştiren anaokulları da teşvik ödülleriyle taltif edildiler.
http://news.am/tur/news/201010.html
Leave a Reply