Facebook’ta 40 bin takipçisi olan Türk Polisi adlı sayfada, Gezi Parkı’nda Hrant Dink Caddesi’ni açan DSİP üyeleri hedef gösterildi. “Taksim olaylarının gerçek yüzü” başlığıyla paylaşılan açılış videosuna dair “Bu videoyu izleyip de halen Polisine kin kusan varsa Türkluğunden şüphe ederim” ifadesi kullanıldı.
Türk Polisi adlı sayfada Mustafa Kemal, Nihal Atsız ve Osmanlı padişahlarının resimleri bulunuyor. Türkçü–ırkçı paylaşımların yapıldığı sayfada, DSİP’li aktivistleri ve Ermeni halkını hedef gösteren ileti 10 bin kişi tarafından paylaşılmış durumda.
– (Video) Gezi Parkı’nda Hrant Dink Caddesi açıldı
Dikkat çeken başka paylaşımlar ise Gezi Parkı’nda konuşan BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel’in ve alanda asılı olan Kürt halk önderi Abdullah Öcalan’ın resminin fotoğrafları ile Gezi Parkı direnişinin hedef gösterilmesi.
Öcalan’ın resminin üzerine “Direnişiniz batsın!! Polise taş atmak kolay paçanız yiyorsa bunu kaldırtın ey eylemciler!” ifadesi yazılmış.
Ayrıca Gezi Parkı direnişine ilişkin birçok yalan ve iftira da gerçekmiş gibi Türk Polisi adlı bu sayfada paylaşılmış.
DSİP Genel Merkezi, bu sayfanın yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunacak.
Siz de Facebook’ta “Sayfayı şikâyet et” seçeneğini kullanarak bu sayfayı şikâyet edebilirsiniz: https://www.facebook.com/turk.polis155
http://www.marksist.org/haberler/11780-gezi-parkinda-hrant-dink-caddesini-acan-dsipliler-hedef-gosterildi
Leave a Reply