Ali Hasanov: Van ile Erivan arasında uçak seferlerinin gerçekleştirilmesi işgalci rejime destek olarak değerlendirilmeli

Ալի ՀասանովAzerbaycan Cumhurbaşkanlığı İdaresi Sosyal ve Politik Konular Daire Başkanı Ali Hasanov, gazetecilere yaptığı açıklamada Azerbaycan`ın işgalci rejimle her hangi ülkenin, özellikle dost ülkelerin temas halinde olmasına olumsuz yaklaştığını vurguladı.

“Bir süre önce Türkiye ile Ermenistan arasında sınırların açılması ile ilgili yapılan çalışmalar Türkiye’nin resmi çevreleri ve kamuoyu tarafından desteklenmedi. Biz Van ile Erivan arasında uçak seferlerinin gerçekleştirilmesini işgalci rejime destek olarak değerlendiriyoruz.” diye Daire Başkanı kaydetti.

Hasanov`un sözlerine göre, Ermenistan’la herhangi ilişkilerin gerçekleştirilmesi işgal altındaki Azerbaycan topraklarının kurtarılması sürecinin uzamasına neden oluyor: “Bu nedenle Ermenistan`la ekonomik ilişkilere, özellikle sınırların açılmasına, bu devletin siyasi, ekonomik yapıları ile herhangi ilişkiler yapılmasına Azerbaycan kamuoyu da, iktidarı da olumsuz yaklaşıyor.”

http://www.1news.com.tr/azerbaycan/siyaset/20130316101722369.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *