“İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti’nin Afyon kampında en çok ‘paralel yapı ve Cemaat’e yönelik neler yapıldığına ilişkin’ soruların muhatabı oldu. „
Ala, paralel yapının emniyet ve yargı içindeki mensupları aracılığıyla 600 bine yakın kişiyi hukuksuz bir şekilde dinlediğini iddia etti. İçişleri Bakanı, 17 Aralık soruşturması ile başlayan süreçte Başbakan Erdoğan’ın paralel yapıya yönelik sözleri nedeniyle hakkında 200 civarında dava açıldığını anımsattı. Ala, “Dava açanların büyük bölümü yargı ve Emniyet mensubu. Bu kişiler Başbakan’ın sözlerinden ‘incindiklerini ve kırıldıklarını’ dile getirerek dava açmışlar. Demek ki, siz o yapının içinde olduğunuzu kabul ediyorsunuz. Başbakan konuşmalarında isim zikretmiyor ki, üstünüze alınarak zaten örgütün bir elemanı olduğunu ikrar ediyorsunuz” dedi.
BUNU DA ATLATIRIZ
Ala, Ak Parti’nin kurulduğu 2002’den bu yana darbe niteliğinde bir çok girişim atlattığını, bu girişimi de atlatacağını söyledi. Paralel yapı ile mücadelenin süreceğini belirten Ala, “Paralel yapı, 2010 yılından beri dinleme yapıyor ve belge topluyor. Türkiye’nin 81 ilinde dinleme yaptıklarını tespit ettik” dedi. Ala’nın sözleri, milletvekilleri tarafından Başbakan’a dava açan 200 kişinin paralel soruşturması kapsamına alınacağı şeklinde yorumlandı.
(Hürriyet)
http://www.haberiniz.com.tr/yazilar/haber87656-200_kisi_Basbakan_Erdogana_paralel_davasi_acti.html
Leave a Reply