Davutoğlu:”Hedefimize ulaştığımızı düşünüyorum”

Ahmet DavutoğluDışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Başbakan Erdoğan’ın 1915 olaylarına (ErmeniSoykırımına-‘Akunq’ web sayfası yöneticileri) ilişkin mesajının Ermeni tarafına bir çağrı olduğunu söyledi. devrimci bir yanıt beklediklerini söyleyen Davutoğlu “hedefimize ulaştığımızı düşünüyorum” dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu NTV’de katıldığı bir programda, Başbakan Erdoğan’ın 1915 olaylarına ilişkin mesajını yorumladı.

Yayımlanan metin üzerinde çok çalıştıklarını belirten Davutoğlu, “Hedefe ulaşıldığını” söyledi.

“BU METİN ÜZERİNDEN, SON 24 SAATTE DÜNYANIN DEĞİŞİK YERLERİNDEN GELEN VE KİMİ TELEFON AÇILARAK BİZZAT İFADE EDİLEN SÖZLERE BAKTIĞIMIZDA ASLINDA HEDEFİMİZE ULAŞTIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM” “ÖZGÜVENİ OLAN BİRİSİ TARTIŞMAKTAN KORKMAZ. BU AÇIDAN TÜRKİYE ÇOK BÜYÜK MESAFE ALDI. ASLINDA ÜMİT EDERİZ Kİ ERMENİ DİASPORASI DA BU MESAFEYİ ALIR”

Ermeni tarafına çağrı yapan Davutoğlu, attıkları adıma “devrimci bir yanıt beklediklerini” kaydetti.

BU KARŞILIK GÖRÜRSE BİRLİKTE BİR YOL YÜRÜNEBİLİR. UMUT EDERİM BU ÇAĞRI KARŞILIĞINI BULUR.” UMUT EDERİM BU ÇAĞRI KARŞILIĞINI BULUR.”
“DEVRİMCİ TEPKİLER VERİRLERSE O ZAMAN BİRLİKTE BİR MAHALLE KURARIZ. BİRLİKTE OTURURUZ VE HER ŞEYİ KONUŞURUZ. BİZ BU DEVRİMCİ ADIMI ATTIK. EMİNİM ONLAR ARASINDA DA BU DEVRİMCİ ADIMA OLUMLU ANLAMDA MUKABELEDE BULUNACAKLAR ÇIKACAK VE BU GELECEĞİ BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ DİYE BEN ÜMİT EDİYORUM.”

http://www.kanalb.com.tr/haber.php?HaberNo=55366#.U1tyzaL_kTA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *