Türkolog: Türkiye-Azerbaycan Tatbikatının, Ağvan Hovsepyan’ın konuşmasıyla alakası yok

Andranik İspiryanBakü ve Nahçivan’da icra edilecek Türkiye-Azerbaycan Tabur Görev Kuvveti Tatbikatının, Ermenistan Cumhuriyet Başsavcısı Ağvan Hovsepyan’ın  Ermeni Soykırımın sonuçlarının giderilmesine başlanmasına ilişkin konuşmasıyla herhangi bir bağlantısı yok. Açıklama 16 Temmuz’da düzenlenen basın toplantısında Türkolog Andranik İspiryan’dan geldi.

İspiryan 12-28 Temmuz 2013 tarihleri arasında Bakü ve Nahçivan’da icra edilmekte olan fiili ve atışlı  Türkiye-Azerbaycan Tabur Görev Kuvveti Tatbikatını ve bunun Ermenistan başsavcısının konuşmasıyla ilişkilendirilmesine ilişkin olarak, bunun Türk basınının tatbikatların Ermenistan Cumhuriyet Başsavcısına yanıt olduğunu yazarak  bununla propagandif icatta bulunduğuna dikkat çekti.

Türkolog ″Ermenistan Cumhuriyet Başsavcısının konuşması 5 Temmuz’da, tatbikatlarsa 12 Temmuz’da başladı. Tatbikatların Ağvan Hovsepyan’ın konuşmasıyla bağlantılandırılması gülünç, zira tatbikatlar birkaç günde değil, aylar hatta bir yıl öncesinden organize edilmektedir. Türkiye-Azerbaycan Tabur Görev Kuvveti Tatbikatı ve Ermenistan Cumhuriyet Başsavcısının konuşması sadece aynı zaman dilimine denk geldi″ dedi.

Türk ve Azeri basınında «Ermenistan Cumhuriyet Başsavcısının duyurusuna karşı Türkiye-Azerbaycan Tatbikatı» benzeri başlıklı haberlerin yer aldığını kaydedelim. Burada tatbikatların gerçekten Ermenistan başsavcısının duyurusuna karşı bir yanıt olduğu yolunda intiba yartılmaya çalışılmakta.

Ağvan Hovsepyan konuşmasında şunları kaydetmişti: ″Derin kanaatimce Soykırım kurbanlarının ardılları maddi tazminat almalıdırlar. Türkiye sathında mucize eseri ayakta kalan kiliseler ve kiliselere ait topraklar Ermeni Kilisesine iade edilmelidir. Ermenistan Cumhuriyeti kaybettiği toprakları almalıdır vb. Ancak bütün bu talepler, eksiksiz hukuki gerekçelere sahip olmalılar.″

Foto: Arsen Sarkisyan/NEWS.am

http://news.am/tur/news/162755.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *