Bugün ‘Moskova Evi’, ‘Vaspurakan Hemşehriler Birliği’ ve Ermenistan Ulusal Bilimler Akademisi (EUBA) Arkeoloji Enstitüsü ortak girişimiyle, Van kentinin kuruluşunun 2865. yıldönümüne ilişkin 3 günlük uluslararası bir konferans başlıyor.
EUBA Tarih ve Şarkiyat Enstitülerinden aydınların da katılımıyla gerçekleştirilen konferansta Ermeni ve yabancı bilim adamları Van’a ilişkin tebliğler sunacaklar.
Vaspurakan Hemşehriler Birliği bşk. Gagik Bağdasaryan, konuya ilişkin Azg’la yaptığı telefon görüşmesinde, Van Ahtamar Sp. Haç Kilisesi ayini sonrasında Van’a yönelik uluslararası ilginin arttığına dikkat çekti. Bağdasaryan, durumu dikkate alarak uluslararası bir konferans düzenlemeye karar verdiklerini belirtti.
H.H.
AZG DAILY #182
07-10-2010
